Oţet din vin Roşu

Descriere

Oţetul produs de Vincon Romania este obţinut printr-o tehnologie laborioasă,astfel:

Transformarea alcoolului etilic din vin în acid acetic se face prin procesul de fermentaţie acetic;

În acest scop, vinul - singura materie primă admisă pentru producerea OŢETULUI DIN VIN, este introdus în vase special din lemn de stejar, vase numite acetatoare cu capacitatea de 20000 de litri, în care sunt introduse mii de spirale obţinute din lemn de stejar, în vederea măririi suprafeţei de contact dintre lemnul de stejar şi vin. Spiralele se execută manual, iar umplerea acetatoarelor se face în egală măsură de către om, nefiind un proces ce se poate automatiza.

Pentru a se produce fermentaţia acetică, plămada, este supusă agitării şi recirculării permanente, în scopul aerării acesteia, oxigenul fiind esenţial pentru derularea corectă a procesului. Deşi acetatoarele au capacitatea de 20000 litri, lotul de produs finit obtenabil este de maxim 5000 de litri, restul spaţiului din acetatoare este necesar recirculării. Pentru a obţine un oţet după tehnologia clasică expusă mai sus, este nevoie de minim două luni, perioadă în care se obţine şi se maturează oţetul.

Oţet din vin Roşu